Турчинов спрямував у Мінюст подання з переліком «подвигів» КПУ

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 19.05.2014 16:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23341

Останнім часом діяльність Комуністичної партії України, політична позиція, яка реалізується її керівництвом і організаціями на місцях, мають відверто антиконституційний характер.

Про це йдеться в листі в. о. президента Олександра Турчинова до міністра юстиції Павла Петренка, оприлюдненому на офіційному сайті глави держави.

«Зокрема, аналіз наявної у СБУ інформації свідчить про те, що лідери КПУ і її представники проводять діяльність на шкоду державним інтересам України. Її головними елементами є масова участь членів партії в акціях під антиконституційними гаслами із закликами до порушення суверенітету і територіальної цілісності держави (насамперед у південно-східних областях нашої держави), які супроводжуються насильницькими діями і захопленням адміністративних приміщень органів державної влади, перешкоджанням законній діяльності інших політичних партій і громадських організацій. Аналогічна риторика представників КПУ спостерігається під час проведення антитерористичної операції (АТО) в Донецькій і Луганській областях, а також звучала під час підготовки та проведення незаконного референдуму в Донецькій і Луганській областях», - сказано в листі.

За словами Турчинова, «аналіз наявних даних дозволяє стверджувати, що окремі лідери та активісти КПУ в південно-східних регіонах України здійснюють не тільки вербальну підтримку терористів, але й надають практичну та матеріально-технічну допомогу представникам так званих Донецької Народної Республіки та Луганської Народної Республіки, а також представникам російських спецслужб і парамілітарних структур».

Турчинов звертає увагу, що також зафіксовані факти вчинення з боку окремих членів та активістів місцевих партійних структур КПУ дій, які містять ознаки діянь, спрямованих на повалення конституційного ладу». Так, члени КПУ, насамперед у Донецькій і Луганській областях, входили до складу іціаторів та активних учасників проведення псевдореферендумов 11 травня і закликали президента Росії Володимира Путіна ввести війська на територію України.

«Лідер КПУ Петро Симоненко (за його власним повідомленням) брав участь у сепаратистських мітингах у південно - східних регіонах, відкрито підтримує дії сепаратистів, про що неодноразово заявляв у Верховній Раді. Крім того, Симоненко та перші секретарі Луганського і Харківського обкомів КПУ Спиридон Кілінкаров та Алла Александровська систематично відвідують центральні російські телевізійні і радіоканали, де в прямих ефірах дискредитують Україну», - підкреслив Турчинов, додавши, що «така та інша спрямована на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Україні в інтересах Російської Федерації діяльність КПУ координується і частково фінансується з Російської Федерації».

«Така негативна провокаційна діяльність КПУ, її участь у сепаратистських і терористичних дій незаконних збройних формувань, підбурювання населення до сепаратизму, протидії державним органам спрямована на порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, а, отже, і на порушення Конституції України», - додав він.

Як повідомлялося раніше, 18 травня Турчинов заявив, що підписав і надіслав у Міністерство юстиції лист із проханням розглянути матеріали, що стосуються антиконституційної діяльності Комуністичної партії України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.