Міжнародна Амністія наполягає на санкціях проти України

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 11.03.2007 17:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2336

Міжнародна амністія: Україна не виконує зобов'язань щодо запобігання насильству над жінками/

Українська асоціація Міжнародної амністії проситиме Раду Європи застосувати санкцій відносно України через невиконання зобов’язань щодо запобігання насильству над жінками.

Відповідний лист громадська організація надішле до Страсбурга наприкінці березня. Про це в інтерв’ю «Німецькій хвилі» повідомила голова асоціації Наталка Дульнєва.

Український уряд ігнорує рекомендації Ради Європи щодо боротьби із домашнім насильством над жінками.

В Україні не розроблений національний план дій боротьби із цим явищем, не сформована база даних зареєстрованих випадків таких знущань, від Кабміну не призначено координатора цієї роботи, каже Наталка Дульнєва.

Це при тому, що в Україні, за даними Міжнародної амністії, від домашнього насильства потерпає до 70% жінок: „Потрібна виключно політична воля. Як Україна звітуватиме перед Радою Європи я не знаю, але ми зробимо все, щоб цей звіт не був гламурним, що у нас все добре”, - констатує Наталка Дульнєва.

Вона зауважила, що українська асоціація Міжнародної амністії ініціюватиме законодавчо посилити відповідальність чоловіків за насильство в сім’ї. Зокрема, громадські активісти пропонують скасувати штрафи за такі дії, та запровадити адміністративний арешт кривдників до трьох діб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.