У НАТО припускають, що російські війська готуються відходити від українських кордонів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.05.2014 16:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23364

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен припускає, що деякі російські підрозділи можуть готуватися до відведення від українського кордону.

Про це він заявив сьогодні в Чорногорії.

«Вчора пізно ввечері ми бачили обмежену активність російських підрозділів поблизу українського кордону, можна припустити, що деякі з цих сил готуються до відведення. Поки ще занадто рано говорити, що це означає, але я сподіваюся, що це початок повного і справжнього відведення», – сказав Расмуссен.

Він констатував, що більшість раніше розгорнутих російських сил залишаються поблизу кордону з Україною. «Ми бачимо продовження російських навчань», – сказав Расмуссен.

За його словами, «будь-який значимий, всеосяжний і неголослівний відхід буде першим кроком від Росії в правильному напрямку».

Крім цього він закликав Росію виконати свої міжнародні зобов’язання, «тим більше, що Україна готує важливі президентській вибори».

Натомість секретар РНБО України Андрій Парубій стверджує, що Росія не відвела своїх військ від українського кордону.

«Якби щоразу вони відходили, тільки-но такий наказ дає Путін, то вони були б уже за Уралом... Звичайно, не відвели», – сказав Парубій.

19 травня у Кремлі заявили, що президент Росії Владімір Путін дав команду повернути російські війська, які проводили «навчання» біля кордону України, до місць постійної дислокації.

7 травня Путін також заявив,що російські війська відведені від кордонів з Україною. Проте НАТО і США спростували цю інформацію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.