На території Донецького аеропорту - бій з російськими диверсантами

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 26.05.2014 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23384

У районі аеропорту Донецька чутно стрілянину, евакуйовано диспетчерів вежі, звідки ведеться контроль над польотами пасажирських літаків.

"У районі аеропорту стрілянина над містом літають літаки й розкидають світлові чи теплові пастки" - повідомили очевидці "Новостям Донбасса".

Повідомляється про збитий вертоліт.

Евакуйовано диспетчерів вежі, звідки ведеться контроль над польотами пасажирських літаків в аеропорту, розповів "ОстроВу" один зі співробітників аеропорту.

За його словами, денна зміна у понеділок уже не заступить на чергування у зв’язку з тим, що "диспетчерська евакуйована".

"Під сумнівом і нічна зміна, яка заступає зазвичай на чергування після 20 години", - сказав співрозмовник.

За його словами, диспетчери вежі відповідають за літаки в повітрі, їх приліт, відліт і те, щоб у повітрі не сталося зіткнення літаків, які літають над Донецьким регіоном.

"Зараз повітряний простір, принаймні, пасажирський, ми не контролюємо. Ми не можемо ні прийняти, ні відправити літаки. Зараз у повітрі можуть літати лише військові літаки, а вони літають, як вважатимуть за потрібне", - сказав співрозмовник.

Вежа, звідки ведеться контроль над повітряним простором, розташована в селищі Веселе, біля селища Спартак Ясиноватського району Донецької області.
Раніше в районі аеропорту, куди прийшли озброєні прихильники т.з. "Донецької народної республіки", чулися вибухи. Над містом літають військові вертольоти й літаки, у районі аеропорту видно дим.

Як повідомлялося раніше, близько 3 години ночі на територію аеропорту Донецька приїхали кілька десятків озброєних представників "ДНР" із вимогами вивести українських військових, які охороняють внутрішній периметр аеропорту.

Через це з 7 години ранку 26 травня Міжнародний аеропорт Донецьк ім. С.С. Прокоф’єва тимчасово призупинив обслуговування рейсів.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.