Бойовики визнали великі втрати під час АТО в Донецьку

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 27.05.2014 11:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23390

Антитерористична операція у Донецьку триває, вже вночі бойовики визнали, що зазнали значних втрат після «зачистки» аеропорту українськими силами антитерористичної операції.

Місцева влада звітує про постраждалих і вбитих. І поки спливає терміни ультиматуму від українських військових, лідери угрупування «Донецька народна республіка», визнаного Україною терористичною організацією, за інформацією місцевих ЗМІ втікають із захопленої будівлі адміністрації.

Ранок у Донецьку почався із пожежі в центрі міста. Очевидці повідомляють про те, що палає льодова арена «Дружба». Поки незрозуміло, чи має це якесь відношення до АТО (за останню добу масштабні пожежі стались лише у зоні бою), проте мешканці не чули пострілів чи вибухів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

​Українські силовики пообіцяли сьогодні продовжити антитерористичну операцію в Донецьку (вночі була оголошена перерва у бойових діях – сили операції висунули ультиматум терористам, час якого сплинув о четвертій годині ранку).

У штабі операції запевнили, що бій триватиме до повного знищення терористів і навіть можливе використання «високоточної» зброї, адже, за словами силовиків, усі об’єкти терористів їм відомі.

При цьому, за словами прес-офіцера АТО Олексія Дмитрашковського, бойовики, що знаходились у терміналі Донецького аеропорту майже повністю знищені. При цьому, самі терористи підтверджують, що понесли значні втрати – більш як півтори сотні вбитих і три сотні поранених. Українські силовики, за словами прес-офіцера, втрат не понесли. При цьому Дмитрашковський повідомив, що лідери терористів, зокрема «Абвер» кілька разів намагались домовитись із керівництвом АТО про свою втечу.

Офіційні дані від медиків щодо загиблих і поранених оприлюднять вже сьогодні вдень, станом на 23 годину до лікарень області з вогнепальними пораненнями було доправлено 15 людей, – таку цифру озвучив департамент охорони здоров’я обласної адміністрації. Також медики повідомили, що вночі у Донецьку під обстріл потрапила карета швидкої допомоги, але про поранення медпрацівників не уточнюється. При цьому сепаратисти намагаються мобілізувати медичний персонал міста а також донорів і волонтерів для допомоги постраждалим зі свого боку.

Через те, що бої перекинулись і в інші райони міста, рух у частині Донецька був заблокований, також ДАІ блокує в’їзди до Донецька із північного боку, у місті чекають на продовження бою.

Війна між сепаратистами

Ввечері колеги оприлюднили інформацію про втечу Дениса Пушиліна, лідера донецьких сепаратистів, разом із його охороною. Про те, що Пушилін спішно покинув будівлю облдержадміністрації, говорили очевидці. Мешканці найближчих будинків також розповідали, що біля адміністрації було значно менше людей, ніж зазвичай, лідери сепаратистів очікували на штурм будівлі. Уже вночі Пушилін записав відеозвернення, у якому спростував свою втечу, щоправда, лідери так званої «Луганської народної республіки» вже оголосили війну донецьким сепаратистам і Пушиліну через його зраду. Тож, через останні події між сепаратистами назріває розкол.

Донеччани явно не поспішають виходити «живим щитом» на захист терористів. Ввечері міський очільник Олександр Лук’янченко звернувся до жителів із проханням без зайвої необхідності не виходити з дому, і навіть не підходити до вікон, при цьому заняття у навчальних закладах, розташованих у північних районах міста, на сьогодні скасовуються, можливо, це пошириться на усе місто.

Наразі більшість мешканців чекають якнайскорішого завершення операції, адже люди втомились від присутності озброєних терористів у місті. При цьому, за офіційними даними, із місцевого мирного населення постраждало троє людей, це сталось ще вчора, про нових постраждалих донеччан не йдеться.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.