Кібервійна. СБУ встановила звідки атакували сервер ЦВК

Автор/джерело -  © LB.ua



Дата публiкацiї - 27.05.2014 16:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23393

Служба безпеки України повідомила, що за хакерськими атаками на сайт ЦВК і систему ЦВК “Вибори” стоїть Росія.

Як повідомляє сайт відомства, переважно атаки генерувалися з території Російської Федерації з використанням бот-мереж.

У рамках розслідування цих атак силовики затримали в Києві групу хакерів, які готувалися вивести з ладу інформаційні ресурси ЦВК. У них вилучили технічні засоби, серед яких комплекс моніторингу і злому інтернет-мереж, а також спеціалізоване програмне забезпечення російського виробництва.

У Вінниці виявили та заблокували роботу уражених вірусами двох серверів, які орендував громадянин Росії. Повідомляють, що зловмисники шляхом злому отримали доступ до серверів хостинг-провайдера "Бестхостинг" і згенерували потужну DDOS-атаку на сайти ЦВК (понад 200 000 пакетів на секунду).

Окрім того, СБУшники разом із працівниками ЦВК виявили та знешкодили вірусну атаку, яку запровадили в електронну систему обробки даних. Саме вона мала показати перемогу на виборах Дмитра Яроша, про яку заявили на російському "Первом канале".

"Не знаючи про знешкодження вірусної закладки українською спецслужбою, російський телеканал оприлюднив провокацію і прокоментував у своєму сюжеті саме той результат, який мав згенерувати вірус на сайті ЦВК", - заявили в СБУ.

Також силовики запобігли спробі перенаправити і сфальсифікувати електронні дані виборів на одному з округів у Дніпропетровській області. Крім того, у Тернопільській, Житомирській, Полтавській і Волинській областях запобігли спробі перевантажити лінії зв’язку шляхом безперервного автододзвону на стаціонарні телефони виборчих округів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.