Росія має запобігати перетину українського кордону сепаратистами і поставкам зброї

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.05.2014 10:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23396

ЄС очікує, що Російська Федерація почне співпрацювати з новообраним легітимним Президентом України, далі відводитиме свої війська від кордону з Україною та використає свій вплив на озброєних сепаратистів на сході України, щоб домогтися деескалації конфлікту.

Про це йдеться в спільній заяві голів держав та урядів країн ЄС щодо України, ухваленій за підсумками неформального саміту, який відбувся 27 травня в Брюсселі.

«Російська Федерація мала б, у першу чергу, попереджати перетин кордону сепаратистами та поставки зброї до України. У зв’язки з цим і з потребою віднайти політичне вирішення, ми заохочуємо Російську Федерацію вступити у чесний та відкритий діалог», − мовиться у заяві.

27 травня в Брюсселі відбулася неформальна зустріч голів держав та урядів ЄС. На ній вони обговорили результати виборів до Європейського парламенту й свою подальшу співпрацю з Україною після президентських виборів у яких перемагає Петро Порошенко.

За підсумками зустрічі президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що ЄС готовий далі всебічно підтримувати Україну та її легітимне новообране керівництво за «нинішніх безпрецедентних умов». Підтримка, зокрема, полягатиме у наданні пакету фінансової допомоги, співпраці щодо проведення реформ, відкритті другої фази візової лібералізації та сприянні в досягненні домовленостей з Росією щодо боргу й ціни на газ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.