Газова війна-3. “Газпром” 3 червня обмежить поставки газу в Україну, якщо не буде передоплати

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 28.05.2014 18:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23402

Із 10 годин ранку 3 червня буде введено обмеження поставок газу в Україну, заявив Міллер.

Обмеження поставок газу Україні буде введено з 10.00 третього червня у разі, якщо не буде надходження передоплати.

Про це голова російської газової компанії «Газпром» Алєксєй Міллер сказав на нараді за участі президента РФ Владіміра Путіна.

«Рахунок нашим українським колегам виставлений з оплати за червень. Термін оплати - 2 червня до кінця дня включно. У тому випадку, якщо Україна не перерахує гроші, то з 10-ї години ранку 3 червня, у вівторок, буде введене обмеження поставок газу в Україну», - сказав Міллер.

Як повідомлялося раніше, за інформацією голови Міненерго РФ Алєксандра Новака, Росія може відмовитися від передоплати при поставка газу в Україну лише після погашення заборгованості, що накопичилася, за вже поставлене паливо.

13 травня "Газпром" направив офіційне повідомлення НАК "Нафтогаз України" про перехід на передоплату і виставив попередній рахунок за червень у розмірі 1,66 млрд дол., виходячи з контрактного обсягу поставок у 114 млн кубометрів на добу. За даними «Газпрому», заборгованість «Нафтогазу України» за російський газ на 30 квітня становила 3,492 млрд дол.

Україна визнає наявність боргу в 2,2 млрд дол. за поставки газу, що здійснювалися до 1 квітня 2014 року, і готова сплатити його в 10-денний термін лише після зниження «Газпромом» ціни на газ до 268,5 дол. за тис. кубометрів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.