У Раді безпеки ООН засудили дії проросійських бойовиків на сході України

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 29.05.2014 11:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23407

Дипломати кількох країн засудили дії проросійських бойовиків на сході України.

Це сталося на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку.

Усі члени Ради безпеки відзначили демократичний характер виборів в Україні та визнали їх легітимність. Водночас заступник генсекретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтман висловив занепокоєння зростанням насильства на сході України.

Посли США, Франції та Великої Британії засудили дії бойовиків, які захопили представників ОБСЄ і зірвали голосування в частинах Донецької та Луганської областей.

Російський посол в ООН Віталій Чуркін знову озвучив вимогу президента Росії Владіміра Путіна припинити антитерористичну операцію.

У відповідь український представник Юрій Сергеєв запитав: «Досі ми не отримали відповіді, що сотні чеченців роблять в Україні? Вони не приховують, що захищають свої інтереси. Які інтереси? Вони захищають слов’янське православ’я? Що сотні озброєних козаків Росії роблять в Україні?»

Посол України в ООН запропонував російській стороні попросити своїх громадян повернутися додому.

Рада безпеки ООН вже протягом трьох місяців регулярно обговорює події в Україні. Будь-які спроби ухвалити обов’язкове до виконання рішення блокує Росія, яка є постійним членом Ради безпеки і має право вето на рішення цього органу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.