Терористи звільнили групу спостерігачів ОБСЄ

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 30.05.2014 14:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23415

Чотирьох представників ОБСЄ, яких терористи захопили напередодні, звільнили.

Про це заявив лідер так званого "Народного фронту" в Луганській області Олексій Чміленко.

"Дійсно групу з чотирьох представників ОБСЄ затримали напередодні, потім доставили в Луганськ і перевірили документи", - заявив Чміленко.

"Коли підтвердилося, що вони - дійсно представники міжнародної організації та не займаються організацією провокацій, було вирішено винести їм попередження, щоб більше без відповідної документації та супроводження вони не їздили", - сказав Чміленко.

Він запевнив, що на даний момент група представників ОБСЄ вільна.

Нагадаємо, що раніше «народний мер» Слов’янська В’ячеслав Пономарьов підтвердив захоплення терористами ДНР групи з чотирьох спостерігачів ОБСЄ, яка не виходила на зв’язок з 26 травня. Про це він заявив 29 травня.

Як повідомлялося раніше, 27 травня ОБСЄ заявила, що втратила зв’язок з однією з груп місії спостерігачів, які працювали в Донецькій області. У місії розповіли, що до складу тієї групи входять чотири людини - громадяни Естонії, Швейцарії, Туреччини та підданий Данії.

У середу в МЗС України повідомили, що четверо членів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ захоплені проросійськими активістами в Донецькій області.

Однак, представники самопроголошеної Донецької народної республіки заявляли, що їм нічого не відомо про місцезнаходження членів місії ОБСЄ.

У середу спеціальний представник голови ОБСЄ Вольфганг Ішингер заявив, що ОБСЄ може прийняти рішення про виведення спостерігачів з України, якщо їх життю загрожуватиме небезпека .


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.