Москва підтвердила часткову проплату за газ. Переговори тривають

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 2.06.2014 12:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23423

Міністерство енергетики Російської Федерації підтверджує надходження від України $786,4 млн як погашення боргу за газ за лютий і березень.

Про це повідомив представник міністерства.

"Міненерго РФ підтверджує надходження від НАК "Нафтогаз України" 786,366 мільйона доларів. Два платежі, призначення – за лютий і березень", - повідомив співрозмовник агентства.

У п’ятницю голова Міненерго України Юрій Продан заявив, що "Нафтогаз" перерахував "Газпрому" 786 мільйонів доларів. Надходження платежу на рахунки російської компанії очікувалося 2 червня.

За даними "Нафтогазу", таким чином компанія завершила оплату поставок за перший квартал 2014 року, виходячи з ціни у 286,5 долара.

Як повідомлялось, Газпром переніс уведення режиму передоплати за газ для України з 3 на 9 червня.

30 травня НАК "Нафтогаз України" перерахував ВАТ "Газпром" $786 млн, повністю сплативши всі рахунки за поставки природного газу за ціною 268,5 долара за тисячу кубометрів і тим самим підготувавши умови для подачі до Стокгольмського арбітражу позову в спорі про ціну поставок.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявили, що готові оплачувати борги за поставлений газ лише після того, як буде узгоджена тимчасова ціна на блакитне паливо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.