Винахідник з Івано-Франківська замінив газ сонячною енергією

Автор/джерело -  © ZIK



Дата публiкацiї - 3.06.2014 05:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23429

Винахідник з Івано-Франківська Володимир Іванов знає, як замінити дорогий газ на безкоштовне сонце. Чоловік змайстрував та встановив на даху своєї домівки теплову станцію.

Пристрій працює як соняшник: повертає свою голівку за сонцем, упродовж дня ловить сонячне проміння і перетворює його енергію на тепло.

Про це йдеться у програмі спецпроекту «Особливий погляд» (щосуботи, о 22:05) телеканалу ZIK.

Завдяки тепловій станції на даху Володимир Іванов уже 6 років не користується газом. Теплом, яке отримує від сонця, чоловік обігріває помешкання і гріє воду.

«У своїй квартирі я встановив датчик температури. Наприклад, налаштував 21 градус тепла. Якщо температура повітря падає до двадцяти градусів, тоді система автоматично включається і починає опалювати кімнату», – пояснив Володимир Іванов, винахідник з Івано-Франківська.

До пана Іванова часто звертаються сусіди, щоб і їм встановив диво-пристій, але міська влада Івано-Франківська поки що не дозволяє людям від’єднуватися від центрального опалення. Винахіднику, як виняток із правил, дали згоду на користування тепловою станцією у рамках експерименту. Чоловік не розуміє, чому чиновники не підтримують очевидної альтернативи дорогому газу.

«Завдяки сонцю щомісяця можна чимало заощадити, це очевидна альтернатива дорогому газу. У березні я заплатив 173 гривні за комунальні послуги, – туди входить опалення, гаряча вода і електроенергія. Від економії я відчуваю задоволення, мені немає значення - платити за російський, узбецький чи туркменський газ. Я відчуваю свободу від газової залежності. Мене не хвилює, що ціна на газ подорожчає, хоча серце болить за всіх», – розповів Володимир Іванов.

Зважаючи на складну ситуацію в Україні, експерти переконують, – необхідно підтримувати винахідників, які працюють у напрямку створення альтернативи газу. Отримувати тепло з безкоштовних джерел енергії досить перспективно.

«Розвивати екологічно чисті, «зелені» джерела енергії – вигідно. Звичайно, такі пристрої потребують грошових вкладень на обладнання, його обслуговування. Але ресурс, який переробляють, в буквальному розумінні, знаходиться в небі над головою – сонце, вітер, або під ногами – біомаса, біогаз, відходи», – стверджує Юрій Корольчук, експерт з енергетичних питань.




Від «Аратти». Якщо створена Володимиром Івановим сонячна термоустановка з такими розмірами справді здатна ефективно обігрівати квартиру в зимовий період, то з таким винаходом Україна за рік-два повністю подолає газову залежність.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.