БЮТ і НУ вимагатимуть у більшовиків звільнення Цушка та Медведька

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.03.2007 13:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2344

Фракції БЮТ і “Наша Україна” вимагають звільнення з займаних посад міністра внутрішніх справ Василя Цушка та генпрокурора Олександра Медведька.

Про це на спільному брифінгу лідерів двох фракцій сказала лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

"Ми вносимо проекти постанов про звільнення міністра внутрішніх справ Цушка і генерального прокурора Медведька зі своїх посад", - зазначила Тимошенко.

Вона зазначила, що парламентські фракції мають знайти консенсус щодо призначення кандидатур на ці посади.

"І будемо пропонувати всім політичним силам, Президенту, прем’єру з урядом консенсусом внести нові кандидатури на керівників силових структур, які будуть сповідувати професійну діяльність, а не політичну і кримінальну", - додала вона.

"Ми вважаємо, що загроза настільки велика, що прийшов час Президенту видати Указ про підпорядкування внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ Президентові", - зазначила лідер БЮТ.

За її словами, Указ має бути виданий згідно із статтею Конституції, яка передбачає підпорядкування усіх "збройних угрупувань" безпосередньо Президентові України.

Вона наголосила на невідкладності цього кроку, "враховуючи заяви депутатів антикризової більшості і тренування, які сьогодні проводяться публічно щодо того, яка МВС буде розганяти мирні мітинги, присвячені протесту проти збільшення тарифів".

Крім того, за словами Тимошенко, опозиція вимагає від антикризової коаліції "припинити політизованість і криміналізованість, а також корумпованість силових структур".

"Ми сьогодні вже в повсякденному житті відчуваємо, що колишні кримінальні авторитети розставляються на ключові позиції в МВС і в прокуратурі", - зазначила Тимошенко.

"І це значить, що сьогодні ці структури практично криміналізуються і політизуються, тому що їх очолюють люди, які сповідують політичні тенденції в управлінні силовими структурами", додала вона.

Як повідомлялося раніше, НУ закликала Цушка звільнити його заступників Миколу Плеханова і Сергія Попкова.

Президент Ющенко видав Указ, який призупинив ці призначення в МВС, проте, цей документ Президента ігнорується коаліційним урядом.

До того, партія «Пора» просила Президента Віктора Ющенка звільнити Генерального прокурора Олександра Медведька через закриття Генеральною прокуратурою справи проти депутата Верховної Ради Бориса Колесникова (ПР).

За матеріалами інформагенцій


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.