Зустріч Обами й Порошенка: США нададуть Україні масштабну допомогу

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 4.06.2014 14:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23442

Під час зустрічі з Петром Порошенко Президент США Барак Обама пообіцяв допомогти Україні позбутись енергозалежності від Росії та відродити економіку.

Президент США Барак Обама пообіцяв Україні масштабну допомогу. "Сполучені Штати підтримують український народ - і не тільки в ці дні чи тижні, а й в наступні роки", - заявив глава Білого дому після бесіди з майбутнім українським президентом Петром Порошенком. Зустріч відбулась у середу, 4 червня, у Варшаві. Як повідомляє інформаційна агенція AFP, Обама був "глибоко вражений" тим баченням майбутнього розвитку України, який він почув від свого співбесідника.

За словами Обами, Сполучені Штати допоможуть Україні позбутись залежності від російських енергоносіїв та відродити економіку, передає інформаційна агенція Reuters. Під час свого візиту до Польщі він також наголосив, що США підтримуватимуть Україну на шляху реформ. Обама повідомив, що обговорював з Порошенком і можливості американської допомоги в сфері підготовки українських правоохоронців та війська.
Американський президент висловив переконання, що саміт Великої сімки, який відбувається 4 та 5 червня у Брюсселі, продемонструє підтримку України з боку міжнародної спільноти.

У четвер Обама вирушить до Франції на урочистості з нагоди 70-річного ювілею висадки військ союзників у Нормандії під час Другої світової війни. На зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом глава Білого дому теж планує обговорити українське питання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.