Російськомовні громадяни, як прикриття. Путін пояснив анексію Криму «загрозою членства в НАТО»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 5.06.2014 22:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23452

Президент Росії Владімір Путін пояснив окупацію Криму перспективою того, що у складі України півострів міг би стати частиною Північноатлантичного альянсу.

Про це він сказав в інтервʼю французькій радіостанції Europe 1.

«Дозволити, щоб історично російська територія з переважно етнічно російським населенням пішла туди, у якийсь міжнародний військовий альянс, та ще й враховуючи, що самі жителі Криму хочуть бути частиною Росії, – вибачте, але вчинити інакше ми просто не могли», – заявив Путін.

Він додав, що ймовірність участі України в альянсі викликає стурбованість, бо в такому разі «інфраструктура НАТО впритул підходить до російських кордонів».

Під час інтервʼю президент Росії також виправив журналіста, який сказав, що «російські війська анексували Крим». «Російські війська нічого не анексували. Російські війська перебували у Криму згідно з міжнародною угодою про наявність там російської військової бази і дійсно допомогли жителям Криму провести референдум про незалежність і бажання приєднатися до Російської Федерації», – додав він.

У цьому ж інтервʼю Владімір Путін, який відбув із візитом у Францію, заявив, що Росія не мала впливу на початок кризи в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.