США розширюють присутність спецназу на навчаннях у Східній Європі

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 12.06.2014 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23477

Сполучені Штати відправляють додатковий персонал для підготовки сил спеціального призначення в країнах колишнього радянського блоку, стурбованих з приводу можливих намірів Москви.

Великі навчання почалися минулого місяця в Польщі, Словаччині та балтійських країнах – Естонії, Литві та Латвії. У них беруть участь кілька сотень військовослужбовців американських спецпідрозділів.

Про це повідомило агентству Ройтерс Європейське командування США.

У довгострокові плани входить проведення подальших навчань, у рамках яких в сусідніх з Росією країнах НАТО будуть постійно перебувати близько 100 американських солдатів з елітних підрозділів. Команди будуть працювати в декількох країнах одночасно.

Події в Східній Україні, де добре озброєні російськомовні сепаратисти ставлять під загрозу територіальну цілісність країни, змусили весь колишній радянський блок стривожитися і шукати підтримки у НАТО.

За словами Єврокомандуванія, командування спецопераціями в Європі (SOCEUR) розширило масштаби раніше запланованих навчань після сплеску насильства в Україні, тим самим зайвий раз даючи Москві зрозуміти, що Вашингтон буде захищати своїх союзників.

«Спільні навчання з нашими партнерами на їх території проводилися завжди», – говорить представник командування спецопераціями в Європі підполковник Нік Стернберґ. «Різниця в тому, що зараз ми будемо втримувати постійну присутність спецпідрозділів уздовж східного фронту НАТО в рамках цієї навчальної місії», – пояснив він.

Згідно зі сторінкою SOCEUR у Фейсбуку, в рамках навчань виконувалися вправи у вигляді вуличних боїв, рейдів на десантних катерах, скоординованих парашутних висадках та авіаударах

Добре підготовлені та оснащені за останнім словом техніки, спецпідрозділи часто використовуються в антитерористичних та розвідувальних операціях. Вони можуть вдиратися в ряди противника, щоб знешкодити якомога більше його солдатів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.