Виборці симпатизують опозиційним політикам

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 12.03.2007 18:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2348

Приблизно однакова кількість українців підтримують діяльність Президента Віктора Ющенка та лідера Народної самооборони Юрія Луценка.

Про це свідчать дані компанії “Research & Branding Group”, представлені сьогодні на прес-конференції.

Відповідно до опитування, 25% громадян позитивно оцінюють діяльність Ющенка і 48% - негативно.

Тим часом, діяльність лідера суспільного руху “Народна самооборона” Юрія Луценка позитивно розцінюють 24% українців, а 43% - негативно.

Діяльність прем’єр-міністра Віктора Януковича підтримують 37% опитаних.

При цьому негативно до діяльності Януковича ставляться 40% громадян.

Відповідно до результатів опитування, 34% респондентів у цілому позитивно оцінюють діяльність лідера Блоку свого імені Юлії Тимошенко, 47% - оцінюють її негативно.

По 21% опитаних позитивно відносяться до діяльності голови Верховної Ради Олександра Мороза і лідера Комуністичної партії Петра Симоненка, а 45% і 48% відповідно негативно.

11% респондентів виразили свою позитивну оцінку діям першого заступника голови Секретаріату Президента-представника Президента в Кабінеті міністрів Арсенія Яценюка, а 26% - негативну.

Крім того, відповідно до іншого опитування у Верховну Раду проходять Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, Блок Наша Україна і Комуністична партія.

Респондентам було задане питання про те, за яку партію вони б проголосували у випадку проведення виборів у Раду в найближчий тиждень. 29% опитаних висловили готовність підтримати ПР. 23% - готові проголосувати за БЮТ. 8% опитаних відповіли, що проголосували б за НУ. 4% - за КПУ.

По 2% набрали б Соціалістичну партію Блок Наталії Вітренко та Народний блок Литвина.

По 1% голосів виборців одержали би блок ПОРА-ПРП, Народний блок Костенко і Плюща, громадянський рух Народна самооборона.

За інші партії готовий проголосувати 1% опитаних. 7% респондентів проголосували б проти всіх, а 8% зовсім би не приймали участі у виборах.

Дослідження проводилося з 26 лютого по 5 березня. Соціологи опитали 2089 осіб. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.