НАТО має докази введення російських танків на територію України

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 14.06.2014 16:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23490

НАТО володіє супутниковими зображеннями, які підтверджують входження за останні дні на територію України такої військової техніки, яка є в арсеналі Росії.

Про це йдеться на сайті Північноатлантичного альянсу.

За даними НАТО, отримані з супутника фотографії напевне засвідчують, що танки, про приналежність яких до Росії, заявляла українська сторона, швидше відповідають таким же, що були застосовані Російською Федерацією під час дестабілізації в Криму.

«Ці танки не мають маркування і не виглядають так, як ті, що використовуються українськими військовими. Насправді, вони не мають маркування, але нагадують ті, що використовувалися російською стороною і були залучені під час дестабілізації в Криму», – йдеться в повідомленні.

«Ці зображення порушують важливі питання про роль Росії в сприянні нестабільності у Східній Україні і причетності до пересування військової техніки з Росії до України», – заявляють в Альянсі.

«Російські офіційні особи неодноразово вводили в оману і ухилялися від своєї ролі в конфліктах у Криму та на сході України. Оприлюднені дані мають на меті публічно визнати Росією свою відповідальність за такі дії», – наголошується в заяві.

Напередодні генсекретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен вкотре закликав Росію завершити відведення своїх військ від кордону з Україною, зупинити потік зброї і бойовиків через кордон, а також використати свій вплив на озброєних сепаратистів і закликати їх скласти зброю й відмовитися від насильства.

Крім того, заступник речника Державного департаменту США Марі Харф заявила, що Вашингтон має докази того, що три танки, які незаконно перетнули державний кордон України, належали Російській Федерації.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.