Терористи з мінометів обстрілюють Краматорськ

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 17.06.2014 17:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23501

Бойовики обстрілюють Краматорськ, щоб спровокувати масовий потік внутрішніх переселенців.

Про це повідомив у Facebook керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов.

«Спочатку від цих обстрілів страждав Слов’янськ, люди не знали, що їм робити і всі хто міг, покидали місто. Вчора терористи переключилися на Краматорськ. У місті бачили вантажний транспорт з встановленими на них мінометами і кулеметами», – написав Селезньов.

«Бойовиків не турбує доля мирних жителів, які в першу чергу страждають від мінометних обстрілів. Так, в результаті обстрілу Краматорська вже є перші постраждалі. За інформацією джерел, бойовики і продовжуватимуть нагнітати паніку і провокувати масовий потік біженців з міст на сході України, так, як це зробили в Слов’янську», – зазначив речник АТО.

Селезньов підкреслив, що фізичні та технічні сили бойовиків вичерпуються.

«Для бойовиків дуже важливо створити картинку для російського ТБ про бідування і хаос в населених пунктах на сході України", – пояснив він.

«Для реалізації цих цілей бойовики знищують життєво важливі для життя міст артерії електро- та водопостачання. У ці дні працівники енергетичної компанії в Слов’янську змушені під прикриттям сил АТО, фактично в бойових умовах, проводити ремонт пошкодженого обладнання», – розповів Селезньов.

Також він нагадав, що бойовики використовують для обстрілів міст потужні установки «Град», одну з яких бачили під Луганськом.

«Для цих же цілей в Луганській області бойовики використовують системи залпового вогню БМ-21 «Град», якими вони напередодні обстрілювали житлові будинки в Добропіллі», – зазначив речник АТО

Як повідомлялося, раніше бойовики, видаючи себе за військових Нацгвардії, обстріляли з установок "Град" овочеву базу в Добропіллі. Одна людина загинула, є поранені.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.