МЗС оприлюднило фотодокази передачі терористам ПЗРК російськими військовими

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.06.2014 18:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23508

Компетентними органами України отримані фотодокази російського походження ПЗРК (переносні зенітно-ракетні комплекси), що застосовуються терористами у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомила прес-служба МЗС.

Так, 6 червня 2014 року, після відбиття атаки терористів на пункт пропуску «Маринівка» (Донецька область), на місці бойових дій було знайдено ящик від виробів «9М39» (ПЗРК «Ігла»). Пакувальний листок, що знаходився у ящику, свідчить про те, що зазначені ПЗРК зберігалися з 2001 року у військовій частині протиповітряної оборони ЗС РФ №33859 (м. Єйськ Краснодарського краю). Остання відмітка про перевірку їх наявності у місці зберігання на складі в/ч №33859 датована 12 квітня 2014 року.

Це наочно демонструють наведені фотоматеріали.

Таким чином, ще 12 квітня ц.р. зазначені ракетні комплекси зберігалися на військовій базі ЗС РФ у м. Єйськ, а вже 6 червня ц.р. використовувалися терористами при штурмі пункту пропуску «Маринівка» на українсько-російському кордоні.

У цьому зв’язку Україна в рамках чергового засідання Форуму ОБСЄ з питань співробітництва в галузі безпеки 18 червня ц.р. звернулася до Російської Федерації з вимогою надати роз’яснення, яким чином ПЗРК «Ігла» потрапили з російської військової бази до рук проросійських сепаратистів.

Передача Російською Федерацією ПЗРК терористам не лише підтверджує факти прямого втручання РФ у внутрішні справи України та підтримку Росією тероризму як явища, але й є грубим порушенням російською стороною міжнародних зобов’язань щодо контролю за зберіганням та передачами ПЗРК в рамках Вассенаарської домовленості – «Елементів експортного контролю за переносними зенітно-ракетними комплексами».



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.