Тимошенко заявляє про нашестя кучмістів. Більшість грає у більшовицький переворот

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.03.2007 12:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2351

Представники антикризової коаліції до початку пленарного засідання парламенту заблокували президію, трибуну, а також ложу уряду у Верховній Раді.

Крім того, кілька народних депутатів з антикризової коаліції знаходяться біля приміщення апаратної звукової.

У той же час 5-10 представників фракції БЮТ блокують підходи до приміщення електрощитової.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко, виступаючи із парламентської трибуни, звинуватила “більшіовиків” у спробах підкупити депутатів, щоб створити конституційну більшість і на практиці здійснити державний переворот.

За її словами, зараз завдяки діяльності антикризової коаліції з’явилася загроза національній безпеці України, найбільша за останні 15 років.

"В Україні швидко повернулися кучмівські часи, і тут біля трибуни стоять усі кучмівські діти, які сьогодні в усіх напрямках відновили усе, що відбувалося до президентських виборів", - заявила вона.

"По-перше, на базі політреформи, яку вони провели, в країні панує повний хаос. Сьогодні у всіх галузях влади знову розвертаються могутні корупційні схеми. Для того, щоб втриматися при владі, вони тим країнам, які вже бачать Україну як свою вотчину, постійно підкидають шмати, за які їх будуть зберігати при владі", - підкреслила Тимошенко.

Серед загроз Тимошенко назвала готовність парламенту й уряду підписати угоди по ЄЕП, що передбачають створення наднаціонального органа, де Росії буде належати 80%, а Україні лише 11% голосів.

"По-друге, щоб здійснити подібні операції, вони зробили заяву, що збираються підкупити 300 депутатів і створити конституційну більшість. І сьогодні цю заяву офіційно зробив Мороз", - заявила лідер БЮТ.

"Вони почали ретельну роботу з депутатами - залякують їхніх дітей, пропонують хабар і на базі цього збираються сколотити компашку в триста голосів - і тоді змінювати Конституцію, приймати без вето Президента всі закони. Це практично і є система державного перевороту", - підкреслила Тимошенко.

Лідер БЮТ також звинувачує більшість у тому, що вона заблокувала трибуну, приміщення, де її фракція проводить наради, і туалети.

"Шановні колеги, я хочу звернути увагу на цей цирк і, може, Партія регіонів блокує сьогодні трибуни і щось блокує. Які в неї для цього підстави?", - запитала Тимошенко з трибуни, іронізуючи над опонентами.

"Чому вони сьогодні біля того приміщення, де наша фракція проводить засідання, улаштували блокаду і чому заблокували туалети? Або, може, депутатам уже не можна в туалети ходити?", - запитала вона.

"Я хочу сказати, що вони так поводяться, тому що не розуміють, що вони роблять у владі. Їм більше немає чим зайнятися, крім як стояти біля трибуни і щитових. Я думаю, це характеризується одним простим словом - страх", - сказала Тимошенко.

"Не потрібно так боятися, шановні друзі, ви незабаром підете з влади, незалежно від того, чи будете біля трибуни стояти або будете сидіти на місцях", - запевнила лідер БЮТ.

Разом з тим, спікер Верховної Ради Олександр Мороз у своїй репліці заявив, що "у туалети ходити можна, і ніхто їх не блокує".

Голова Верховної Ради Олександр Мороз закликав опонентів "використовувати точніше терміни". "Діти Кучми - це бренд, використаний ще у 2000 році, і переводити його на інші рейки не треба", - зазначив спікер.

Наразі, на прохання Блоку Юлії Тимошенко і Нашої України у Верховній Раді оголошена перерва для проведення Погоджувальної ради лідерів фракції.

12 березня фракції Наша Україна і БЮТ на спільному засіданні, що проходило в Секретаріаті Президента за участю глави держави Віктора Ющенка, прийняли заяву про спільні дії і вимоги до антикризової коаліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.