Росія концентрує війська на кордоні з Україною

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 19.06.2014 15:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23513

Державна прикордонна служба України вдосконалює систему оборони державного кордону.

Як повідомляє відомство в четвер, "додатково створено та ефективно застосовуються зведений бойовий загін, дві бронегрупи, які посилені 6 БТРами, та позаштатний зенітно-артилерійський взвод".

"За минулу добу вони продовжували виконувати завдання відповідно до загального плану АТО", - сказано в повідомленні.

"Також загальна обстановка довкола державного кордону України характеризувалась активністю озброєних бандформувань", - заявляє Прикордонна служба.

"У прикордонні з Україною регіони Росії продовжують прибувати підрозділи ЗС РФ. Поблизу державного кордону вони облаштовують вогневі позиції та маскують військову техніку", - інформує відомство.

За його даними, свої дії члени цих підрозділів пояснюють тим, що нібито ці заходи проводяться для "забезпечення безпеки кордону через порушення його українськими військовими".

У свою чергу, РНБО повідомляє, що ведуться бойові дії щодо поновлення та охорони державного кордону та знищення терористів у контрольованих українськими військовими прикордонних районах Луганської та Донецької областей".

"Прикордонна служба ФСБ Росії відверто ігнорує угоди в частині припинення пропуску осіб та вантажів у пунктах пропуску, які тимчасово закриті Урядом України", - заявляє Радбез.

За даними РНБО, на даний час до прикордонних з Україною районів висунуто 4 батальйонні тактичні групи росіян: дві від 7-ї і 76-ї повітрянодесантних дивізій та дві від 56-ої штурмової десантної бригади і 19-ої окремої мотострілкової бригади. "Не виключено, що кількість військ на російсько-українському кордоні буде збільшуватися і надалі", - зазначає Радбез.

За даними відомства, 18 червня сепаратисти перемістили до Донецька 2 російські танки Т-72, яких не має на озброєнні ЗСУ, а 17 червня на автодорозі Москва - Київ поблизу Калуги зафіксували колону військової техніки ЗС РФ довжиною 15 км (БТРи та важку гусеничну техніку на платформах), яка стояла на узбіччі в напрямку Брянська.
Крім цього, триває нарощування важкої військової бронетехніки, розширення військово-тактичних комплексів та військової інфраструктури, а також чисельності чеченців у Криму.

У Херсоні, Сумах та Черкасах вже відібрано 200 добровольців захищати східний кордон.

Прикордонна служба закінчила ротацію особового складу мото-маневрених груп, які 2 місяці брали участь в бойових діях на кордоні.

В Азовському морі несуть службу 7 корабельно-катерних тактичних груп.

Ініціатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук також пише у Facebook, що на кордоні України й Росії терористи постійно посилюються бойовиками й зброєю з території Росії, але Держприкордонслужба, Нацгвардія і Збройні сили України продовжують спільно блокувати кордон.

"На жаль, дані заходи проводяться не так ефективно, як хотілося б, – у першу чергу через постійне посилення конфронтуючих терористичних груп бойовиками й зброєю з території Росії. Оснащення їх коштами протиповітряної оборони помітно знижує ефективність застосування авіації", - констатує Тимчук.

Між тим Прикордонна служба України для посилення підрозділів на кордні з РФ набрала уже 200 добровольців з військово-обліковими спеціальностями. Вони тренуються в навчальному центрі ДПС, а потім будуть спрямовані на кордон.

Крім того, за словами Тимчука, сили прикордонників і ЗСУ посилюють воєнізовану охорону ділянки адміністративного кордону Херсонської області з Автономною Республікою Крим, з залученням підрозділів на бронетехніці.

Також вжиті заходи з посилення охорон узбережжя Азовського моря. На даний момент у морській зоні цілодобово діють 5 морських патрулів ДПС, ще 2 перебувають у резерві.

Повністю контролюється морський напрямок від Генічеська до Маріуполя й Новоазовська.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.