Порошенко оголосив про припинення на тиждень бойових дій в зоні проведення АТО

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 20.06.2014 21:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23525

Президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на сході держави, що триватиме з 22:00 20 червня до 10:00 27 червня.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час спілкування з жителями Святогорська Донецької області, повідомляється на сайті МВС.

За словами Президента, бойові дії припиняються для того, щоб терористи могли скласти зброю, а ті, хто цього не зроблять, будуть знищені.

Президент уточнив, що сили АТО вестимуть бойові дії тільки у відповідь, тобто якщо бойовики нападатимуть.

Він також заявив, що найближчим часом на сході України почнеться відновлення будинків, пошкоджених під час боїв з терористами. Всі роботи з відновлення вестимуться за рахунок держави.

Як повідомлялося раніше, Порошенко пропонує мирний план з припинення конфлікту на території Донецької та Луганської областей. Зокрема, план передбачає одностороннє припинення вогню з боку українських військових. Після цього бойовики мають скласти зброю, звільнити заручників і захоплені будівлі. Ті, хто не скоював тяжких злочинів, підпадають під амністію, російським найманцям буде надано коридор для повернення на батьківщину. «Припинення вогню» буде оголошено після завершення процесу відновлення повного контролю на українсько-російському кордоні, і триватиме незначний проміжок часу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.