ЄС готовий до нових санкцій проти Кремля

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 23.06.2014 13:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23534

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг заявив, що ЄС готовий застосувати нові санкції проти Москви, якщо в цьому виникне необхідність. Президенту Росії Путін він порадив не сумніватися в цьому.

Голова МЗС Великобританії Вільям Хейг

Голова МЗС Великобританії Вільям Хейг заявив, що Євросоюз готовий до введення нових санкцій проти Росії, якщо для цього виникне необхідність.

Про це він заявив журналістам перед зустріччю міністрів закордонних справ країн-членів ЄС у понеділок, 23 червня, в Люксембурзі.

"Путіну не варто сумніватися в тому, що ми в ЄС готові до застосування подібних заходів. Щодо підготовки більш широких санкцій проти Росії вже зроблено чимало роботи", - цитує слова Хейга інформаційна агенція Reuters.

Нові, передусім, економічні санкції проти Росії з огляду на небажання Москви сприяти деескалації військового конфлікту в східних регіонах України можуть стати темою обговорення на саміті ЄС найближчої п’ятниці, 27 червня.

Президенти США Барак Обама та Франції Франсуа Олланд, а також канцлерка Німеччини Анґела Меркель вже пригрозили Росії посиленням санкцій у тому разі, якщо Москва не застосує свій вплив на озброєних проросійських сепаратистів на сході України.

Як повідомляє інформаційне агентство dpa з посиланням на представника Білого дому, Німеччина, Франція та США, крім того, вимагають від Росії відвести війська від українського кордону, а також перекрити доступ на територію України озброєним бойовикам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.