США схвалюють залучення Кучми до мирного процесу на сході України

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 24.06.2014 12:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23539

Віце-президент США Джозеф Байден позитивно оцінив залучення до переговорів з імплементації мирного плану на сході України другого президента України Леоніда Кучми.

Про це він сказав у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком пізно ввечері 23 червня, інформує прес-служба глави української держави. Байден назвав дії української влади правильними та високопрофесійними.

Порошенко заявив, що припинення вогню з боку бойовиків має супроводжуватися звільненням заручників та перекриттям кордону для зупинення проникнення найманців, зброї та наркотиків з російської сторони. Порошенко констатував, що зараз Росія має продемонструвати реальні кроки назустріч.

Президент України наголосив: якщо мирний план не виконуватиметься, то США і ЄС мають докласти рішучих зусиль на підтримку України, зокрема рішенням Європейської ради 27 червня.

Порошенко має намір особисто представити лідерам Євросоюзу інформацію про перші результати реалізації мирного плану напередодні засідання Європейської ради 27 червня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.