Путін знову почав повторювати мантри про «захист російськомовного населення»

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 24.06.2014 21:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23546

Президент РФ Владімір Путін заявив, що Росія захищатиме права російськомовного населення в Україні, і висловив надію, що «Збройні сили для цього не потрібні».

Про це він заявив на прес-конференції у Відні за підсумками переговорів з президентом Австрії, повідомляє РИА Новости.

«Ми завжди будемо захищати етнічних росіян в Україні і ту частину українського населення, українського народу, яка відчуває свій нерозривний не тільки етнічний, а й культурний, мовний зв`язок з Росією, відчуває себе частиною широкого російського миру», - сказав він.

«Ми, звичайно, будемо не тільки уважно стежити, а й відповідним чином реагувати. Сподіваюся, що збройні сили для цього не потрібні», - додав президент РФ.

За його словами, Росія розраховує, що права громадян східної України будуть враховані під час мирного процесу в цій країні.

«І ми - Росія і я, як глава держави, хочемо створити умови для цього мирного процесу. Цим обумовлено те, що я звернувся до верхньої палати російського парламенту скасувати постанову на право застосування Збройних сил на Україні, але розраховую на те, що мирний процес розвиватиметься в напрямку вирішення питань про права, законні права громадян, які проживають у східній частині », - сказав Путін.

«Потрібно говорити про зміни в Основний закон, про те, як люди будуть там жити, і як вони будуть гарантовані у своїх правах», - додав президент РФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.