СБУ затримала терористів-вербувальників

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 25.06.2014 19:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23552

У Дніпропетровську затримали злочинців, які готували теракти і вербували людей для терористичної діяльності на Сході.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

24 червня працівники СБУ затримали шістьох місцевих мешканців–активних учасників радикального злочинного угруповання. Затримані зізналися, що підтримують прямі контакти із терористами самопроголошених «ДНР» та «ЛНР», і мали на меті створення «Дніпропетровської народної республіки».

«Під час обшуків помешкань затриманих правоохоронці виявили та вилучили вибухівку, вогнепальну зброю, гранати, план-схеми вчинення терористичних актів у Дніпропетровську, листівки із закликами до насильницької зміни влади та порушення територіальної цілісності України», – повідомили у прес-центрі, зазначивши, що злочинці через соцмережі поширювали сепаратистські заклики та вербували громадян для участі у терористичних організаціях на Сході.

За цим фактом слідчі Управління СБУ у Дніпропетровській області розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося раніше, СБУ затримала завербованого ФСБ диверсанта, викладача одного зі столичних вишів, який мав обстріляти сигнальними ракетами посольство Польщі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.