Німеччина вимагає, щоб Росія прокоментувала збитий вертоліт під Слов´янськом

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 25.06.2014 20:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23554

Німецький міністр закордонних справ Штайнмаєр вимагає від Москви висловити свою позицію стосовно збитого напередодні терористами українського військового вертольота під Слов’янськом.

Німецький міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав Росію дати однозначну оцінку інциденту зі збитим бойовиками напередодні під Слов’янськом вертольотом, внаслідок чого загинули дев’ять осіб, повідомляє агентство Reuters.

Російських заяв про підтримку мирного плану українського Президента Петра Порошенка у теперішній ситуації недостатньо, сказав очільник німецького зовнішньополітичного відомства у кулуарах зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі у середу, 25 червня. За словами німецького міністра, він вже сказав про це своєму російському колезі Сергію Лаврову під час телефонної розмови. Штайнмаєр також закликав Москву докласти зусиль для звільнення захоплених сепаратистами спостерігачів ОБСЄ і перекрити потік зброї та бойовиків через російсько-український кордон.

У німецькому уряді засуджують інцидент з обстрілом українського військового вертольота під Слов’янськом, внаслідок чого напередодні загинуло дев’ять осіб. Це, звичайно, є "порушенням перемир’я", - заявив у середу, 25 червня, речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

Водночас, за його словами, з точки зору німецького уряду, те, що в Росії відкликали дозвіл на використання військ в Україні, є "кроком у правильному напрямку".

Ситуація в Україні має стати темою обговорення під час телефонної розмови канцлерки ФРН Анґели Меркель, російського президента Владіміра Путіна, українського глави держави Петра Порошенка і французького президента Франсуа Олланда у середу після обіду, повідомляє агентство AFP.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.