Порошенко вважає, що підтримка Росією мирного плану недостатня

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 26.06.2014 21:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23561

Підтримка Росією мирного плану щодо врегулювання в Україні «абсолютно недостатня», заявив сьогодні Президент Петро Порошенко, виступаючи на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі.

При цьому, наголосив він, очевидно, що цей мирний план може запрацювати тільки за підтримки Росії.

Порошенко висловив вдячність країнам світу, які підтримали цей план.

Він також привітав те, що в Росії верхня палата парламенту, Рада федерації, скасувавши дозвіл президентові Володимирові Путіну вводити війська в Україну, як сказав Порошенко, «вже не збирається проголошувати війну». Але, наголосив голова держави, «війну ніхто не проголошував – її просто ведуть, зараз, у ці хвилини».

За його словами, збройне протистояння на Сході України триває, з Росії на територію України прибувають усе нові добре обладнані бойовики.

Порошенко нагадав, що Путін уже висловлював підтримку мирного плану, й «наполегливо» закликав Росію підтримати цей мирний план діями, а не словами. Росія має посилити охорону кордону, зупинити нелегальний потік військової техніки, перестати рекрутувати найманців і відвести свої війська від кордону України, заявив він.

Президент додав, що всі ідеї сепаратизму були «штучно нав’язані Україні ззовні», Україна ж є монолітною. Голова держави наголосив на необхідності «зупинити потоки брехні і ненависті, які поширюються російськими засобами масової інформації». Це не сприяє встановленню миру, зазначив президент.

При цьому Порошенко додав, що нормалізація відносин України з Росією неможлива без повернення Криму.

Він також заявив, що Європа мала б створити нову модель збереження миру з огляду на агресії Росії – проти Грузії 2008 року і проти України 2014-го.

Раніше сьогодні державний секретар США Джон Керрі заявляв, що Росія, щоб уникнути нових санкцій, має «протягом буквально наступних кількох годин» засвідчити, що підтримує припинення вогню на Сході України і вживає заходів із метою роззброєння сепаратистів і заохочення їх перейти до «легітимного процесу».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.