Євросоюз попереджає про санкції, якщо не будуть звільнені всі заручники на Донбасі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 27.06.2014 18:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23567

Якщо Росія до 30 червня не докладе достатніх зусиль для деескалації конфлікту на Сході України, будуть “суттєві” санкції. Такий ультиматум озвучили на саміті у Брюсселі глави держав і урядів ЄС.

Серед вимог Євросоюзу: звільнення бойовиками всіх заручників, у тому числі решти спостерігачів ОБСЄ (четверо були звільнені 27 червня), "змістовні" переговори з Президентом України Петром Порошенком про план мирного врегулювання ситуації на Сході України, повернення під контроль українських прикордонників трьох контрольно-пропускних пунктів на кордоні України з Росією (Ізварине, Должанський, Червонопартизанськ), а також досягнення рішення щодо механізму нагляду ОБСЄ за дотриманням перемир’я та ефективним контролем на українсько-російському кордоні.

Європейський Союз у підсумковій заяві саміту у Брюсселі у п’ятницю, 27 червня, висловив жаль з приводу того, що перемир´я на Сході України фактично дотримувалося лише українськими підрозділами.

Рада ЄС закликала Росію "активно використати її вплив на незаконні збройні формування та зупинити потік зброї та бойовиків через кордон, аби досягти швидких і відчутних результатів у деескалації ситуації".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.