Янукович йде на поступки Росії. У ВПК

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.03.2007 19:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2357

Народний депутат Ріфат Чубаров не вважає позицію прем'єра щодо співробітництва ВПК України й Росії такою, що відповідає національним інтересам України.

“Коли Янукович заявляє, що Москва є головним партнером України у галузі військового співробітництва, то у подібних заявах прем’єра прослідковується російський політичний слід. Ми неодноразово переконувалися у тому, що не існує українсько-російських братських відносин, а “антикризовики” завжди грають на користь Росії”, - сказав в інтерв’ю сайту RAZOM народний депутат Рефат Чубаров. Як відомо, під час урядової наради прем’єр Янукович сказав, що Москва є головним партнером України у галузі військового співробітництва.

За словами Чубарова, у питанні військового співробітництва Україна має виходити виключно зі своїх власних державних інтересів. “Зовнішня політика, а також військове співробітництво має відбуватися з усіма державами, - наголосив він. – Якщо ми відстоюватимемо власні інтереси, то тільки так зможемо зберегти баланс між нашим потенційними партнерами у галузі військового співробітництва”.

Чубаров відзначив, що український військово-промисловий комплекс багато в чому пов'язаний з Росією, оскільки це наслідки економіки СРСР. Він додав, що Росія є одним з партнерів, але її не потрібно виділяти серед інших. “Подібними заявами Янукович озвучує поведінку України щодо Росії, тобто ми готові йти на поступки сусідньої держави”, - додав народний депутат.

“Якщо Україна у цій сфері буде співпрацювати лише з Росією, то тоді будь-яка новітня військова технологія буде доходити до України через призму сусідньої держави, що матиме негативні наслідки для військово-промислового комплексу нашої держави”, - відзначив він.

Як повідомлялося раніше, на засіданні уряду прем'єр Янукович дав термінове доручення віце-прем'єру Радченку провести переговори із Росією у сфері кооперації у ВПК. При тому не уточнювалося, яку саме співпрацю мав на увазі глава уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.