Рішення про продовження АТО або режиму перемир’я буде ухвалено сьогодні до 22.00

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 30.06.2014 14:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23570

Рішення про продовження антитерористичної операції або режиму перемир’я в Донецькій і Луганській областях має бути ухвалене сьогодні, 30 червня, до 22.00.

Про це заявив на брифінгу прес-секретар інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Рішення про продовження АТО буде ухвалено до 22.00», - сказав Лисенко. При цьому він відзначив, що рішення буде ухвалено президентом України Петром Порошенком.

Між тим, обстановка у Донецькій і Луганській областях, незважаючи на дію режиму перемир’я, істотно загострилася, бойовики не припиняють спроб перенести терористичні акції в інші регіони країни – зокрема, у Харківську область.

«Бойовики здійснюють обстріл військових об’єктів, фіксуються численні спроби перенести терористичні акції на інші регіони країни - зокрема, на Харківську область», - сказав Лисенко.

За його словами, лідери терористичних угруповань і російська сторона продовжують перекладати відповідальність за недотримання режиму перемир’я на українських військових. «Зокрема, розповсюджуються заяви про нібито обстрілі українськими силовиками житлових будинків у містах сходу України і об’єктів прикордонної і митної служб Російської Федерації.

Проте встановлено, що терористи активно використовують артилерійську установку в Слов’янську, ведуть з неї вогонь по житлових кварталах міста. Так, вчора під час артобстрілу терористами Слов’янська поранення одержали двоє пенсіонерів, частково пошкоджено житловий будинок. Також було обстріляно приміщення ДАІ», - повідомив Лисенко.

Як відомо, 27 червня ввечері Порошенко ухвалив рішення про продовження перемир’я ще на 72 години.

Незважаючи на перемир’я, терористи продовжують вести обстріл позицій сил АТО, а також житлових кварталів у населених пунктах Донецької і Луганської областей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.