Криваве перемир’я. Російські бойовики активізують наступальні дії проти українських військових

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 30.06.2014 14:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23571

Вночі терористи обстріляли позиції українських військових біля аеродрому в Краматорську та блокпости поблизу Слов’янська, населених пунктів Макарів, Авдєєвка.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

"За минулий вечір терористи на Сході України здійснили кілька обстрілів блок постів та опорних пунктів українських військових. Так о пів на першу ночі поблизу населеного пункту Кременная бойовики підступно з лісової зони відкрили вогонь з автоматичних гранатометів станкових та стрілецької зброї по одному з блок постів Збройних Сил України", - повідомили у прес-центрі АТО.

Згодом на допомогу бойовикам під’їхав ще один легковик. Українські військові відкрили вогонь у відповідь із зенітної установки ЗУ -23. Атаку було відбито. Втрат немає.

Також вночі бойовики з мінометів обстрілювали аеродром у Краматорську, блокпости українських військових поблизу міста Слов’янськ, населених пунктів Макарів, Авдєєвка та на горі Карачун. Військові відкрили вогонь у відповідь.

"Як висновок, банди терористів в односторонньому порядку вперто продовжують порушувати мирний план президента України Петра Порошенка щодо врегулювання ситуації на Сході України", - наголошується у повідомленні.

Під час боїв українські військові відбили у терористів арсенал зброї та вилучили у бойовиків БМ-21 "Град", РПО-А "Шмель", автомати та снайперські гвинтівки новітніх модифікацій, які використовуються в армії Російської Федерації.

Про це повідомили в Міноборони, про це заявив заступник начальника Головного командного центру ЗСУ полковник Юрій Миколенко.

Миколенко зазначив, що на сході фіксується дуже багато випадків вилучення у бойовиків зразків озброєння та військової техніки, які мають іноземне походження, тобто техніки, що не була облікована і не використовувалися до цього на території України.

За словами Миколенка, спираючись на проведений попередній аналіз цих зразків ОВТ, можна говорити про Російську Федерацію як країну походження вилученої техніки та зброї.

"Найбільш яскравим свідченням цього є останній випадок, коли 27 червня було заблоковано, а потім захоплено танк, який терористи використовували під час атаки на українську військову частину в Артемівську. На обліку у Збройних Силах України даний танк Т-64БВ не перебував і не перебуває", - зазначив Миколенко.

За його словами, є достатні підстави стверджувати, що бойова одиниця до останнього часу перебувала у списках 205-ї мотострілецької бригади, яка дислокується у російському місті Будьоновську.

"Про це свідчать корпусний номер танку, номери його агрегатів, а також акумуляторні батареї, виготовлені на одному з підприємств у Санкт-Петербурзі", - зазначив Миколенко.

За його словами, подібні висновки зроблено і по решті захопленої у терористів зброї, зокрема, вилученим у бойовиків БМ-21 "Град", РПО-А "Шмель", автоматам і снайперським гвинтівкам новітніх модифікацій, які використовуються в армії Російської Федерації.



Нагадаємо, нещодавно підрозділи АТО виявили засідку бойовиків, яку створювали військові професіонали, та захопили там зброю російського походження.

Як відомо, 20 червня Президент України Петро Порошенко оголосив тимчасове припинення вогню всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. Силовикам АТО дозволили відкривати вогонь лише для оборони.

23 червня після переговорів у Донецьку терористи нібито погодилися припинити вогонь до 27 червня, однак після цього постійно порушували перемир’я.

Як повідомлялося раніше, 27 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що під час так званого перемир’я загинуло більше 20 українських військових.

Загалом терористи порушували режим припинення вогню понад 50 разів.

27 червня перемир’я було продовжене на 72 години, до 30 червня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.