Збройні угруповання мають скласти зброю і звільнити адмінбудівлі

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 30.06.2014 15:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23573

Учасники 26-ї сесії Ради ООН з прав людини напередодні ухвалили резолюцію про співпрацю і допомогу Україні.

У ній є заклик до українського уряду провести реформи, і до членів збройних угруповань – скласти зброю.

В резолюції рішуче засуджено насильство і порушення, вчинені незаконними збройними угрупованнями, включаючи викрадення, незаконні затримання, вбивства, тортури і жорстоке поводження, зникнення і утиск журналістів, міжнародних спостерігачів та інших осіб.

«Усі незаконні збройні угруповання мають негайно роззброїтися, звільнити затриманих, а також покинути зайняті адміністративні будівлі відповідно до положень Женевської спільної заяви», – йдеться в документі.

«Рада закликає до негайного припинення всіх актів дискримінації та утисків, зокрема щодо осіб, які належать до меншин і корінних народів, а також інших жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, які не підтримали незаконний «референдум», включаючи етнічних українців і кримських татар», – йдеться в документі.

Резолюція закликає владу України продовжити зусилля з проведення реформ, спрямованих на зміцнення захисту прав усіх громадян, верховенства закону та демократії.

Раніше в ООН повідомили, що через кризу в Криму та на Донбасі в Україні близько 55 тисяч людей стали вимушеними переселенцями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.