ОБСЄ не хоче наражати своїх спостерігачів в Україні на небезпеку

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 30.06.2014 15:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23574

ОБСЄ повністю відновить роботу моніторингової місії в Україні за умови зникнення зброї на Сході країни. Нині робота місії на Донбасі переформатована, повідомляють в офісі організації у Відні.

Для повноцінної роботи спостерігачів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) необхідне "покращення ситуації" на Сході України. Нині робота моніторингової місії перформатована. Про це заявив у Відні заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александер Хаг під час прес-конференції у понеділок, 30 червня.

"Ми чекаємо, коли зможемо відновити роботу в Україні в повному обсязі. Однак для цього необхідно, щоб зникли зброя та блокпости. Адже безпека та захищеність наших колег у місії в Україні залишається нашою головною турботою", - пояснив Хаг.

Представник ОБСЄ повідомив, що нині в Україні працює 250 спостерігачів у складі десяти груп, а місія у Луганській та Донецькій областях "переформатована". За словами Хага, кількість спостерігачів зменшена, і створена більш зручна система контактування з ними.

Як пояснив представник ОБСЄ, згідно з отриманим мандатом ОБСЄ може спрямувати до України до 500 спостерігачів, однак розширити місію до такого показника поки що неможливо з міркувань безпеки. "Ми призупинили відправку нових спостерігачів, оскільки не хочемо, щоб вони наражались на небезпеку", - сказав Хаг. Він також закликав усі сторони, задіяні в конфлікті на Сході України, докласти максимальних зусиль для припинення кровопролиття.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.