Холодна війна-2. Росія ствоює нову зброю

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 13.03.2007 20:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2358

Росія розпочинає створення нової системи ППО, яка значно перевершує комплекси С-400, що поступають на озброєння, повідомив головком ВПС РФ генерал армії Володимир Михайлов.

Російський ЗРК "Стріла-10М2".

"Ми приступаємо до створення нової системи ППО, яка значно перевершує можливості С-400. Зараз створені умови для переходу від теоретичних до практичних розробок", - заявив Михайлов сьогодні на зустрічі з військово-повітряними аташе в Москві.

За словами головкому, перейти до нових розробок Росію вимушує "веління часу".

"Це не наступальна, а оборонна зброя", - підкреслив він.

Головком на початку березня повідомив, що єдина система зенітної ракетної зброї п'ятого покоління, яка нині створюється, буде побудована на новітніх схемах.

Ця система, як передбачається, включатиме протиракетну, протиповітряну і протикосмічну оборону, і розроблятиметься на КБ концерну ППО Алмаз-Антей.

Перший полк зенітний-ракетних комплексів С-400 ("Тріумф") заступить на бойове чергування в 2007 році. Комплекс має бойові можливості, мобільність і перешкодостійкість останніх варіантів комплексу С-300 у поєднанні з дальністю ураження, що перевершує показники відомих комплексів "Довгої руки" С-200.

Система призначена для поразки всіх типів літальних апаратів: літаків, безпілотних літальних апаратів і крилатих ракет.

С-400 можна використовувати і для боротьби з балістичними цілями, що робить його ключовою ланкою в створенні системи протиракетної оборони району театру військових дій (так званою ПРО ТВД).

Максимальна дальність ураження комплексу по аеродинамічних цілях складає 400 кілометрів по дистанції і 30 кілометрів по висоті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.