Сили АТО перейшли у наступ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.07.2014 10:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23580

Згідно з рішенням Президента України про припинення перемир’я, сили АТО почали активні дії по знешкодженню та знищенню терористичних груп у зоні проведення операції.

Повсюдно наносяться авіаційні та артилерійські удари по опорних пунктах і місцях скупчення терористів, повідомляє Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

З початком активізації АТО після десятиденної паузи, що дозволила бойовикам діяти фактично безкарно, їх бойовий дух різко впав. Активність терористичних груп різко знизилася.

"За ніч ми зафіксували обстріл бойовиками-снайперами позицій АТО поблизу н.п. Тарани (Шахтарський район Донецької області). Один військовослужбовець поранений", - повідомив Тимчук.

У Київському районі міста Донецька з 4 ранку була чутна запекла стрілянина.

Про це повідомляє сайт 62.ua.

Автоматні черги і звуки від пострілів гранатометів, за свідченням очевидців, лунали на Київському проспекті, в районі Гілки і вулиць Поліграфічної та Очаківської.

Також, за словами очевидців, стріляли вранці та в районі залізничного вокзалу.

Також з південного в’їзду в місто з боку Мар’їнки сьогодні вранці були чутні вибухи.

Тим часом речник АТО Олексій Дмитрашківський заявив про те, що терористи з Донбасу почали переходити на бік силовиків цілими групами та повідомляють інформацію про місцезнаходження бойовиків.

За словами представника АТО, терористи зрозуміли, що чинити опір військовим немає сенсу, тому почали переходити на їхній бік.

"Бойовики зрозуміли, що чинити супротив українським силовикам немає сенсу. Бойовики у телефонному режимі та, переходячи на сторону ЗСУ, надають достовірну інформацію, яка отримує підтвердження, про плани та дислокацію сил терористів. Наразі тривають перемовини і очікується перехід на сторону сил АТО ще великої групи бойовиків", - цитує Дмитрашківського ТСН.

Також представник АТО пообіцяв найближчим часом оприлюднити інформацію про кількість артилерії та авіації, що бере участь в активній фазі АТО.

Як повідомлялося раніше, Президент України Петро Порошенко за підсумками засідання Ради Національної Безпеки і Оборони України прийняв рішення призупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.