Міноборони заявляє про напружену ситуацію в зоні АТО і панічні настрої серед бойовиків

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 3.07.2014 14:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23594

Підрозділи сил антитерористичної операції знищили колону з п’яти автомобілів КамАЗ на півдні Донецької області, в яких перебували бойовики, повідомляє Міністерство оборони України.

За повідомленням, це сталося ввечері 2 липня.

«Цього ж дня бойовики підступно напали на один із блокпостів українських військових. Терористи пересувалися на громадському транспорті з білим прапором. Наблизившись до блокпосту, бойовики відкрили вогонь зі стрілецької зброї. У відповідь терористи отримали гідну відсіч. Нападники були знищені», – повідомили в Міноборони.

Станом на ранок четверга ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, додали у відомстві.

Міноборони повідомляє, що зусилля підрозділів Збройних сил України, що беруть участь в АТО, зосереджуються на ізоляції певних районів, веденні бойових дій зі знищення баз і блокпостів бойовиків, посилення державного кордону в східних областях, несення служби на блокпостах.

«Бойовики, щоб уникнути завдання по них вогневих ударів, намагаються здійснювати перегрупування у межах міст й оборонних районів. У зв’язку з проведенням силами АТО активних дій, відзначаються панічні настрої серед бойовиків і спроби виїхати за межі регіону», – йдеться в повідомленні.

Протягом доби незаконними збройними формуваннями скоєно 16 обстрілів блокпостів і позицій підрозділів ЗС України і два напади на автомобільну колону біля населеного пункту Райгородок Донецької області. «Українські військовослужбовці дають гідну відсіч ворогові», – зазначили в Міноборони.

Даних про загиблих і поранених з обох боків у відомстві не наводять.

Перемир’я, оголошене Президентом Порошенком, закінчилося ввечері 30 червня. За час перемир’я бойовики не припиняли вогню і обстрілювали позиції українських силовиків, внаслідок чого загинули понад 20 військових.

1 і 2 липня сили АТО відновили контроль над низкою населених пунктів на півночі Донеччини, пунктом пропуску «Довжанський» на українсько-російському кордоні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.