Меркель і Оланд в черговий раз вимагають від Путіна вплинути на сепаратистів

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 3.07.2014 23:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23599

Анґела Меркель та Франсуа Олланд вимагають від президента Росії вплинути на сепаратистів на Донбасі та посприяти тому, щоб вони склали зброю.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд вимагають втілення досягнутих у Берліні домовленостей щодо повторного оголошення режиму припинення вогню в Україні. Під час телефонної розмови лідери європейських держав закликали президента Росії Владіміра Путіна вплинути на проросійських сепаратистів на Сході України. Про це повідомляє інформаційне агентство dpa у четвер, 3 липня, з посиланням на прес-службу президента Франції.

Главі російської держави слід втрутитися в ситуацію та посприяти тому, щоб сепаратисти шляхом переговорів зуміли досягнути домовленості з українською владою. Олланд і Меркель закликали російського президента підтримати організацію зустрічі контактної групи до суботи, 5 липня, для того, щоб погодити умови припинення вогню, передає Reuters.

Речник німецького уряду підтвердив інформацію про телефонну розмову Меркель та Олланда з Путіним і повідомив, що у наступні години президент Франції та федеральна канцлерка Німеччини планують провести телефонні переговори з президентом України Петром Порошенком.

Берлінські домовленості

Нагадаємо, напередодні глави МЗС Німеччини, Франції, України та Росії під час екстреної зустрічі в Берліні погодили пакет заходів для відновлення перемир’я на Сході України.

За словами міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, погоджені заходи передбачають двостороннє припинення вогню.

У спільній заяві глав зовнішньополітичних відомств зазначається, що переговори щодо врегулювання ситуації в Україні мають продовжитися протягом наступного тижня.

"Міністри, які тут зібралися, підтримують рішення повернутися до переговорів контактної групи. Ці переговори мають відбутися до 5 липня", - повідомив Штайнмаєр за інформацією "Інтерфакс". До складу контактної групи входять представники України, Росії та ОБСЄ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.