СБУ встановило особу головного постачальника зброї бойовикам

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.07.2014 19:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23605

Одним із постачальників зброї для терористичних угруповань на Сході України був Валерій Травкін, кадровий співробітник Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії.

Про це повідомили у прес-службі Служби безпеки.

"Травкін В.Ю. разом зі своїм поплічником з ГРУ ГШ ЗС РФ на прізвисько "Грек" організовував постачання з Ростовської області Росії важкого озброєння, використовуючи для цього так звані "коридори" на українсько-російському кордоні", – йдеться у повідомленні служби безпеки.

Також повідомили, що Травкін має досвід бойових дій у Чечні та особисто готував бойовиків для поповнення терористичних організацій у Луганській області.

За інформацією СБУ, Травкін став одним з організаторів координаційного засідання ватажків терористичних формувань "ДНР" та "ЛНР", яке проходило 24 червня у Ростові-на-Дону за участю керівництва спецслужб та урядовців Росії. На цьому засіданні російська сторона начебто закликала до повного підпорядкування терористів, бойовиків та найманців, що орудують на сході України, безпосередньо Міністерству оборони Росії.

Як повідомлялося, 4 липня голова Служби безпеки Валентин Наливайченко повідомив, що Росія продовжує постачати зброю терористам на Сході України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.