Захід шукає політичне рішення з умиротворення агресора

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 7.07.2014 14:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23617

ФРН радить Україні, попри військові успіхи, й надалі шукати політичні шляхи вирішення конфлікту у східних регіонах.

Переговори контактної групи щодо цього відбувались вкрай складно, повідомив Штайнмаєр.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр застеріг український уряд рухатись шляхом лише військового вирішення конфлікту в східних областях України, повідомило в понеділок, 7 липня, інформаційне агентство Reuters.

Німецький міністр радить усім сторонам протистояння повернутись за стіл переговорів. "Цей необхідний для заспокоєння становища крок необхідно зробити", - заявив Штайнмаєр у розмові з журналістами під час свого візиту до Монголії. На його думку, тільки військового вирішення конфлікту не можна допустити, тим більше, що проросійські бойовики тепер буквально окопались в Донецьку й Луганську.

Як стало відомо в понеділок, напередодні ввечері в Києві відбулась зустріч міжнародної контактної групи за участю представників України, Росії та Організації з безпеки й співробітництва в Європі, йдеться у повідомленні інформаційного агентства AFP. Зустріч спочатку планувалось провести в суботу. За даними Штайнмаєра, переговори проходили "вкрай складно". Подробиці зустрічі не розголошуються.

Минулими вихідними українська армія взяла під свій контроль Слов’янськ, який тривалий час був головним опорним пунктом проросійських бойовиків. Крім того, як повідомляється, під час проведення антитерористичної операції озброєні сепаратисти були змушені залишити також Артемівськ і Дружківку. Президент України Петро Порошенко заявив про переломний моменту в боротьбі за збереження територіальної цілісності країни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.