На Харківщині СБУ затримала терористів із розвідувально-диверсійної групи Бєса

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 7.07.2014 21:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23618

Службою безпеки України отримано чергові докази причетності представників спецслужб Російської Федерації до організації терористичної діяльності в Україні.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Згідно з повідомленням, 4 липня контррозвідка СБУ на території Харківщини затримала двох громадян України, які у складі розвідувально-диверсійної групи ГРУ Генштабу ЗС РФ під керівництвом Ігоря Бєзлєра на прізвисько"Бєс", захоплювали адмінбудівлі органів держвлади та правоохоронних органів України, брали заручників та вели бойові дії проти українських військових.

За свідченнями бойовиків, їхня група була сформована представниками ГРУ ГШ ЗС РФ та пройшла спеціальну бойову підготовку у таборі російської спецслужби на території АР Крим.

Основна увага під час підготовки приділялась оволодінню навичками застосування стрілецької зброї та скоєння диверсій на різних об’єктах інфраструктури та життєдіяльності. Згодом групу було нелегально переправлено російською військовою розвідкою на територію України через Ростовську область РФ каналом, який контролювався прикордонниками ФСБ Російської Федерації.

Як повідомлялося раніше, в СБУ повідомили, що у пункті контролю "Чонгар" на Херсонщині прикордонники затримали учасника "ДНР" та близького соратника керівника терористів у Донецькій області Ігоря Гіркіна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.