На Донеччині тривають масові відключення житлових будинків від тепла. За совєтським принципом колективної відповідальності

Автор/джерело -  © Остров



Дата публiкацiї - 14.03.2007 13:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2362

У Донеччині тривають масові відключення житлових будинків від тепла. Бо не всі сім'ї можуть посилити тарифну політику влади. Проте, потерпають усі.

11 багатоповерхових будинків в місті Дружковка Донецькій області з 13 березня відключені від теплопостачання.

Про це повідомили мешканці замерзаючих багатоповерхівок.

Директор Дружковськой тепломережі Сергій Коротун цю інформацію підтвердив.

У бесіді з журналістами він розповів, що відключення є "вимушеною мірою", викликаною хронічними неплатежами населення за отримуване тепло. Відключення проведене за погодженням з виконкомом Дружковського міської ради. Такі суворі заходи, за словами пана Коротуна, були вжиті по відношенню до жителів будинків, оплата в яких за послуги тепломережі не перевищує 30% від необхідної суми.

"Мені соромно дивитися в очі тим мешканцям, які вчасно оплачують всі комунальні платежі", - сказав З. Коротун. Проте, за його словами, в Дружковськой тепломережі склалася критична ситуація. Населення міста заборговувало тепловикам більше 15 мільйонів гривень. Через це тепломережа не може розплатитися з постачальниками газу, борг перевищив 5 млн. гривень, і електроенергії – близько 3 млн. гривень боргу. Коротун також уточнив, що їм отримано повідомлення про те, що 16 березня з 9 годин ранку всі котельні будуть відключені від електроенергії.

"Вся надія тільки на те, що населення погасить заборгованість", що утворилася, - упевнений пан Коротун. За його словами, мешканці відключених від теплопостачання будинків рішуче налаштовані примусити своїх несвідомих сусідів заплатити за тепло. Так, актив будинку № 22 по вулиці Леніна попросив в тепломережі списки боржників і почав обходити квартири, вимагаючи погашення боргів.

Один з мешканців замерзаючого будинку, Євген, повідомив, що добросовісні платники обурені подібним способом боротьби з боржниками. "Я за все плачу, чому ж я повинен мерзнути?" – дивується він. Він повідомив, що зараз представники місцевих організацій "Батьківщини" і "Нашої України" через міську прокуратуру з'ясовують законність відключення житлових будинків від теплопостачання.

"А що робити? Ми голосували за Януковича. І зараз вже 8 листів йому направили, але ситуація залишається без змін. Так за що ж ми боролися?", - риторично питає Євген.

Від “Аратти”: приклад міста Дружковки, нажаль - типовий. Бо із благословіння уряду, більшості населенних пунктів постачають для комунального сектора не дешевий газ українського видобутку, а найдорожчий, російський. Попри Постанову уряду Тимошенко, якою прямо заборонено це робити.

Проте, тим самим донеччанам абсолютно не важко здогадатися, куди саме прямує дешеве українське паливо.

Ми вже не кажемо про принципи формування цін на означені тарифи - бо це вже загальновідомо. Проте, навіть після публічного гримання прем'єра на своїх підлеглих - все лишається, як й було. Бо урядовий керманич опановує новий фах - столичного актора. Щоправда, поки важко визначити, якого жанру - комедійного чи драматичного.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.