Міністр оборони запевнив: одностороннього припинення вогню більше не буде

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 8.07.2014 16:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23627

Одностороннього припинення вогню з боку українських підрозділів, задіяних в Антитерористичній операції (АТО), більше не буде, заявив міністр оборони України Валерій Гелетей.

«Президент України заявив про це однозначно. Тепер будь-які переговори можливі виключно після остаточного складення зброї бойовиками», – заявив Гелетей в зоні проведення АТО, повідомила прес-служба Міноборони.

За словами Гелетея, Міноборони має численні докази застосування бойовиками зброї російського походження. Керівник військового відомства продемонстрував представникам ЗМІ зброю і боєприпаси, вилучені у бойовиків під час звільнення міста Слов’янськ.

Гелетей повідомив, що зараз багато автомобільних шляхів заміновані бойовиками. Йдеться про траси Слов’янськ – Краматорськ, Слов’янськ – Артемівськ. «Чимало мін і снарядів, які не спрацювали, лежать прямо на узбіччі та проїжджій частині. Існує вірогідність їх детонації, тому ми вживаємо заходів для максимального пришвидшення розмінування та знешкодження мін і боєприпасів. З цією метою практично цілодобово до виконання завдань залучені визначені підрозділи відповідного профілю», – повідомив міністр.

Разом з тим Гелетей категорично спростував поширену окремими ЗМІ інформацію про нібито захоплення бойовиками літака Су-25 Повітряних сил ЗС України.

Одностороннє припинення вогню, яке тривало десять днів, українська влада зупинила ввечері 30 червня. За час перемир’я бойовики не припиняли нападів на українських силовиків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.