Терористи підтвердили, що саме Росія постачає їм зброю

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 9.07.2014 00:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23629

Терористи зізналися, що отримують військову техніку та зброю в Росії. Це підтвердив і російський пропагандист Сергій Кургінян.

Відеозапис бесіди Кургіняна з іншими лідерами сепаратистів зі Слов’янська розміщений в мережі інтернет.

Так, самопроголошений начальник штабу зі Слов’янська, який підпорядковується лідеру терористів Ігорю Гіркіну обурювався, що Росія недостатньо допомагає їм зброєю та технікою.

Начальник штабу зі Слов’янська, який відмовився себе називати, повідомив, що лише в Слов’янську вони отримали "три танки і три БМП".

"Мова йде про Слов’янськ, я не кажу про інші міста", - додав він.

У свою чергу самопроголошений лідер сепаратистів Павло Губарєв додав, що на Донбасі "є підрозділи, які озброєні до зубів, але вони не воюють".

"За останні три тижні ми отримали танків 30-40, їх не було раніше", - додав у свою чергу "начальник штабу".

"А бойові розрахунки танкам не потрібні?" – обурився Губарєв.

"Разом з цим доставляються СКС (саморозрядний карабін Симонова), ПТРС (протитанкова рушниця Симонова) часів Великої вітчизняної війни. А чому не поставляються ПТКРСи (протитанкові керовані реактивні снаряди), Хашими (РПГ – реактивний протитанковий гранатомет)? " – обурився начальник штабу Стрілкова.

"Ми зараз переходимо в сферу ПТКРС", - у свою чергу сказав бойовикам Кургінян.

"Це дуже важливо, бо проти нас виставлені купа танків і у нас немає чим бити… з 5 ПТКРСів лише один спрацював", - відповів йому начальник штабу.

"Я вважаю, що до останнього часу військові поставки йшли до вас жахливо.. приблизно до 3 липня. Починаючи з цього моменту, вони пішли краще. Їх категорично недостатньо, тому в нас розбіжностей немає. Моя задача переконати російську громадськість, що у вас має бути багато "Фаготів" (ПТРК), багато "Корнетів" (ПТРК), надати вам багато "Ігл", і звичайно, ви маєте отримати не таку автоматичну зброю, як у вас зараз", - сказав Кургінян.

"Думаю, що і зі зброєю ми допоможемо, і будуть ті пристрої, які я назвав, і буде техніка, яка вам необхідна", - сказав він.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.