Харківські студенти проти ректора з кримінальними захопленнями

Автор/джерело -  © Медіапортал



Дата публiкацiї - 14.03.2007 13:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2363

Триває акція протесту біля харківського агроуниверситета ім. Докучаєва. Студенти протестують проти звільнення з посади ректора вузу Миколи Євтушенка.

Судентський мітинг. Суми. 2004 р.

Як повідомляєтся з місця подій, до будівлі вузу вийшло, за словами самих пікетників, близько тисячі осіб. Незабаром до них повинен прибути, для з'ясування конфлікту, заступник міністра освіти України.

Микола Євтушенко, який керував вузом останні 10 років, звільнений з посади наказом Міністерства аграрної політики 7 березня. Офіційна причина – неналежне виконання посадових обов'язків і перевищення службових повноважень.

Викладачі вузу, більшість з них прихильники Євтушенка, вважають, що звільнення ректора – це «зведення рахунків між політичними партіями». За словами декана агрофакультета Євгена Огурцова, у такий спосіб ведеться «боротьба за владу на місцевому рівні».

Замість «БЮТівця» Євтушенка, призначили екс-ректора Сумського аграрного університету Олександра Царенка, відомого на всю Україну.

У 2004-му році під час скандалу в Сумах і студентських акцій протесту (три сумські університети - педагогічний, аграрний і державний – об'єднували в один вуз), він був одним із головних учасників конфлікту. Нагадаємо, що тоді, з благословення ректора, проти студентів було застосовано міліцейський спецназ. Царенко повинен був очолити новий вуз і вважав, що студентські страйки – лише політичні акції.

У 2005-му Царенко знову опинився в центрі гучної кримінальної справи. Співробітників Добродійного фонду, який він тоді очолював, вже як екс-ректор аграрного університету, підозрювали в здирництві при зарахуванні в університет абітурієнтів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.