Україна не провадитиме офіційних переговорів із терористами

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 9.07.2014 19:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23635

В Адміністрації Президента України заявляють, що офіційний Київ не провадитиме переговорів із представниками угруповань «Луганська народна республіка» і «Донецька народна республіка», які Україна визнає терористичними.

«Поки що не йдеться про офіційні переговори з терористами, це неприпустимо. Але контактна група, яка вже збиралася за участю ОБСЄ, посла Михайла Зурабова й Леоніда Кучми, готова й далі проводити ці консультації», – сказав заступник голови адміністрації президента Валерій Чалий.

За його словами, Україна, зі свого боку, зробила все, щоб розв’язати ситуацію у східних регіонах мирним шляхом.

«Ми маємо загальне уявлення про те, де перебуваємо та які кроки необхідно зробити. Що стосується кроків, то м’яч сьогодні не на полі України, тому що Україна зробила всі кроки, необхідні для мирного врегулювання», – наголосив Чалий.

Він додав, що на сьогодні «немає адекватної відповіді від іншої сторони».

Днями міністр оборони України Валерій Гелетей заявив, що одностороннього припинення вогню з боку українських підрозділів, задіяних в Антитерористичній операції, більше не буде. Будь-які переговори можливі виключно після остаточного складення зброї бойовиками, наголосив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.