СБУ знешкодила розвідувально-диверсійну мережу Росії в Одесі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.07.2014 16:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23643

Служба безпеки України зруйнувала злочинні плани російських спецслужб дестабілізувати ситуацію у мирному Одеському регіоні.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Спецслужби Росії створили та глибоко законспірували мережу резидентури. Планували захопити владу та створити так звану маріонеткову «Одеську народну республіку».

СБУ встановила, що штаб резидентури налічував до 50 осіб. Кожен мав свою роль у спланованому заколоті. Був готовий план силового захоплення влади, дій бойових груп, які чекали сигналу з Росії.

9 липня ц.р. у м. Одеса співробітники СБУ затримали організатора цієї диверсійно-підривної мережі - громадянина Російської Федерації Олександра Якименка та співорганізатора, громадянина України Юрія Трофімова.

Злочинці-організатори планували задіяти 7 бойових груп для диверсій на об’єктах життєзабезпечення в Одеській області. Готувались терористичні акти стосовно посадовців органів влади, іноземних громадян.

Провокатори мали підбурювати штучні конфлікти між жителями області.

Під час обшуку у затриманих вилучено надруковані в Росії методичні рекомендації з розвідувальної підготовки, детальні топографічні карти з позначками дислокації військових та стратегічних об’єктів області, дані про системи захисту, керівників.

Співробітники СБУ вилучили списки бойовиків з числа мешканців регіону з їхніми позивними, детальними диверсійними завданнями.

Знайдено документи з кошторисом диверсантів, який свідчить про фінансування мережі з Росії, розписки про отримання коштів.

Під час обшуку у помешканнях затриманих вилучено арсенал зброї - бойові та травматичні пістолети, набої.

У рамках кримінального провадження тривають допити. СБУ встановлює та затримує спільників диверсантів.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.