В ЄС помітили, що Росія посилює активність щодо дестабілізації ситуації на Донбасі

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 13.07.2014 23:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23653

Росія посилює активність щодо дестабілізації ситуації на сході України. Про це на своїй сторінці у Twitter написав міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

У час, коли міжнародна увага прикута до інших подій, є численні ознаки того, що активіність Росії щодо дестабілізації в Україні посилюється», – зазначив Більдт.

Раніше міністр закордонних справ Швеції заявив, що позиція країн Заходу щодо окупації Росією Криму та її наступних спроб чинити агресію проти України має бути єдиною, потужною та твердою.

Сьогодні президент Росії Владімір Путін висловив глибоке занепокоєння наступальними діями з боку українських Збройних сил і наголосив на їхній неприйнятності. Як сказав прес-секретар російського керівника Дмітрій Песков, про це йшлося цього дня в перебігу зустрічі президента Росії з канцлером Німеччини Анґелою Меркель у бразильському Ріо-де-Жанейро.

За словами прес-секретаря німецького керівника Штеффена Зайберта, Меркель і Путін погодилися, що дієвий контроль за українсько-російським кордоном і обмін затриманими є важливими передумовами для досягнення мети швидкого двостороннього припинення бойових дій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.