США і ЄС за відсутності деескалації ситуації мають запровадити подальші санкції проти Росії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 14.07.2014 15:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23660

США та Європейський союз мають запровадити подальші санкції проти Росії, за відсутності її зусиль з деескалації ситуації на сході України.

Про це йшлося у телефонній розмові президента США Барака Обами і прем’єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона, повідомляє Посольство Великої Британії в Україні на своїй сторінці у Facebook.

За словами речника офісу Кемерона, «обидва лідери погодилися, що Росія має зробити декілька кроків у напрямку деескалації ситуації, зокрема щодо підтримки припинення вогню, звільнення всіх заручників, запобігання транзиту зброї та бойовиків через кордон, підтримки спостережної місії ОБСЄ на кордоні і залучення до дорожньої карти з перемовин, які могли б призвести до мирного вирішення конфлікту».

«За відсутності таких зусиль США та ЄС повинні бути готові запровадити подальші санкції проти Росії, як було узгоджено на саміті «Групи семи» і на останній Європейській раді. Прем’єр-міністр чітко заявив, що такою буде його позиція на Європейській Раді цієї середи», – наголошує прес-служба Кемерона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.